Spring naar content

#Geraniums!

Kijken we nog echt naar elkaar om? Zijn we in staat om er voor de ander te zijn? #Geraniums! is een optimistische voorstelling, met een melancholisch én vrolijk randje.

 

#Geraniums is een optimistische theatervoorstelling over hoe we voor elkaar zorgen als we ouder worden.

Speelperiode: november 2019

"'s Nachts alleen wakker liggen. Dat vind ik zoiets akeligs. Dus als iemand niet kan slapen, dan zing ik. Dat helpt soms. Eventjes zingen."

Maar liefst 30 Bredanaren 65+ speelden mee in verschillende rollen of als zichzelf. In juni maakten de spelers kennis met elkaar en de regisseur Letizia, de repetities zijn in september gestart. Het vertrekpunt is een script van een eerder gemaakte voorstelling over een verzorgingstehuis – of zorginstelling zoals je dat eigenlijk moet noemen – en zijn bewoners. Tijdens het repetitieproces werd er van alles van gevonden, gedacht, bevraagd en besproken. Deze mooie, reurende, onwaarschijnlijke maar vooral nieuwsgierige gesprekken zijn verwerkt in de voorstelling en geven het publiek een inkijkje in het leven van de spelers zelf. De spelers worden muzikaal ondersteund door muziek van Jorind Josemans en Keete van Dongen en het Cantabile Plus koor.

Dit is een mooie samenwerking met Nieuwe Veste Breda, die de ambitie heeft om zoveel mogelijk Bredanaren te betrekken bij kunst en cultuur. Zij werk met kleine en grotere partners uit de stad samen aan een ‘warme’ & creatieve stad.

#Geraniums! maakt deel uit van het project ‘Pijnlijke Melodie het Land in’,  een collectief project van drie nieuwe theaterproducties gebaseerd op de oorspronkelijke theatervoorstelling Pijnlijke Melodie. Pijnlijke Melodie is een zwart-komische locatievoorstelling over de kritieke toestand van de huidige ouderenzorg en gaat over de verhouding tussen mens, zorg en systeem. De voorstelling is in 2016, onder leiding van theatermakers Jeroen de Graaf en Roeland Drost en schrijfster Laura van Eck, ontwikkeld door Huis van Vervoering, de Haagse theaterbroedplaats voor 55+ van  Grey Vibes en KOO. Op initiatief van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK krijgt deze voorstelling in 2019 een eigen versie in Breda, Zwolle en Culemborg. Meer info: www.greyvibes.nl.

#Geraniums! wordt daarnaast financieel ondersteund door Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB Fonds en Gemeente Breda.

Credits

Regie: Letizia Rompelberg
Script: Laura van Eck
Scriptbewerking: Letizia Rompelberg
Nieuwe Veste: Irma Rens
Communicatie: Christel Ooms
Productieleider: Jens Akkermans
Educatie: Celina van de Heuvel, Nina van de Vondevoort