Spring naar content

Over Zout

Het merendeel van onze samenleving ‘doet mee’. Een deel dreigt uit het zicht van de samenleving te verdwijnen door bijvoorbeeld leeftijd, herkomst, etniciteit, seksuele voorkeur, gezondheid of een gebrek aan sociaal netwerk.
Wij geven deze mensen een podium en maken op die manier aan anderen zichtbaar dat de scheidslijn tussen meedoen en buiten de boot vallen erg dun kan zijn.

Via theatertrainingen en -voorstellingen werken we met maatschappelijke en culturele organisaties en hun doelgroepen samen om een veilige ruimte voor empowerment, keuzevrijheid, reflectie, uitwisseling en (taal)ontwikkeling te creëren. Vanuit het perspectief van participerende deelnemers bevragen we daarnaast onze opdrachtgevers, het publiek en onszelf over de gedeelde verantwoordelijkheid rondom verschillende maatschappelijke thema’s.

Letizia, artistiek leider:
“Persoonlijke verhalen hebben een ongelofelijke kwetsbare kracht. Persoonlijke verhalen zijn in mijn ogen een wapen tegen de soms platgeslagen algemene verhalen, vlakke meningen, of holle woorden in online discussies.

Een persoonlijk verhaal, verteld door degene die erin leeft, maakt iets los bij de toehoorder. Het brengt mensen in veel gevallen even wat dichterbij elkaar. Het reset de vastgeschroefde gedachten voor een moment en het geeft de mogelijkheid even opnieuw te kijken.

En daar gaat het mij om: door een mooie theaterervaring kun je weer even opnieuw naar jezelf, naar de ander en naar de wereld om je heen kijken.”

Team

Letizia Rompelberg

Artistiek Leider letizia@zoutspeelt.nl

Christel Ooms

Zakelijk Leider christel@zoutspeelt.nl

Arjette van Gorsel

Marketing & communicatie arjette@zoutspeelt.nl

Bram Schouw

Sounddesigner

Contact

Contact met Zout

Culturele en maatschappelijke organisaties zoeken samenwerking met Zout als opdrachtgever of partner. Met theater bieden we effectief gereedschap om te werken aan talentontwikkeling, sociale cohesie en onderlinge dialoog. Eerdere voorstellingen speelden rondom generatiekloven, (re)integratie, armoede, lhbtiq+ en senioren.

Algemene contact gegevens

Waar wil jij mee aan de slag? Leg je vraagstuk voor aan Zout.

E: info@zoutspeelt.nl