Spring naar content

Lust Liefde Leeftijd

Hoe ging men om met (praten over) seks in de jaren 40, 50, 60, 70? Wat was de norm, wat was uitzondering? Wat hebben tieners van nu voor verwachtingen van liefde en seks? Wat heeft de seksuele revolutie nu eigenlijk opgeleverd? Doe je het nog als je 80 bent?

Met het project Lust Liefde Leeftijd onderzoeken we het onderwerp seksualiteit vanuit het perspectief van de oudere generatie.

Uit dit project volgt een podcast, documentaire en voorstellingen die vanaf 29 juni gaan plaatsvinden in Podium Bloos. 

"Praten over seks vraagt om kwetsbaarheid, nieuwsgierigheid en speelsheid: drie elementen die ervoor kunnen zorgen dat een gesprek betekenis krijgt, ongeacht je achtergrond of referentiekader; het geeft ruimte om op een andere manier contact te maken en te luisteren naar elkaar”

Voor dit project voeren we meerdere gesprekken met ouderen. Waardevolle gesprekken, niet alleen voor ons project, maar ook voor de geïnterviewden zelf. Lust en liefde zijn persoonlijke, intieme onderwerpen. Die bespreek je niet zomaar iedere dag.

Theatertrainingen

Onderdeel van het project Lust Liefde Leeftijd zijn gratis theatertrainingen voor volwassenen ouder dan 65. Hiervoor kun je je nog inschrijven!

Vind je het ook fijn om verhalen te vertellen of te luisteren naar de verhalen van anderen? Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar theater en vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Dan zijn de vijf theaterochtenden of -middagen van het project Lust Liefde Leeftijd iets voor jou!

Zoals de titel van het project al doet vermoeden staan de onderwerpen intimiteit en liefde centraal in deze theatertraining. In vijf trainingen ga je aan de slag met vaardigheden zoals expressie, samen spelen, communicatie en hoe je een verhaal sterk kunt vertellen. De groep waarmee je de training volgt bestaat uit maximaal 15 leeftijdsgenoten.

De trainingen worden gegeven door twee ervaren theatermakers van Zout. De training is gratis te volgen en vindt op onderstaande data plaats in Nieuwe Veste (Molenstraat 6 in Breda). In ruil voor de gratis training verwachten we van jou enthousiaste inzet en ben je bij voorkeur alle trainingen aanwezig.

Data

donderdag 9 maart
donderdag 16 maart
donderdag 23 maart
donderdag 30 maart
donderdag 6 april

Het is niet meer mogelijk om je voor deze trainingen in te schrijven.

Voorstellingen

Uiteindelijk volgt er uit dit project een voorstelling. Deze voorstelling wordt in de weekenden van 30 juni en 7 juli gespeeld in Podium Bloos. De ticketverkoop is nog niet gestart. Wil jij als eerste hiervan op de hoogte zijn? Schrijf je hieronder in voor de verkoopalert.

Credits

Artistieke leiding en regie: Letizia Rompelberg
Co-regie: Marjolein Frijling
Projectmanagement: Christel Ooms
Sounddesign: Bram Schouw
Marketing & productie: Arjette van Gorsel
Adviseur research & antropoloog: Beatrijs Jansen

Foto: Ron Magielse voor #Geraniums

Met dank aan: Stadsarchief Breda, Park Zuiderhout, Nieuwe Veste, Podium Bloos