Spring naar content

Vast

VAST is een onthullende voorstelling over het leven na detentie. VAST speelde in 10 Exodus huizen (opvang na detentie), voor Theaterfestival Boulevard in ’s Hertogenbosch en voor het middelbaar onderwijs.

Ongeveer 2000 bezoekers zagen de voorstelling in 2012 en 2013.

"Hallo. Ik ben Maikel en dit is mijn verhaal...."

Feit: Maikel is nu 28 jaar. Op zijn 18e beging hij een misdaad. Feit: Drie jaar geleden kwam hij vrij na zeven jaar gevangenisstraf. Daarna heeft hij 18 maanden in een Exodus opvanghuis gewoond.
Feit: In VAST vertelt Maikel zelf over zijn veelbewogen leven en over zijn poging om terug te keren in de maatschappij. De waarheid verzin je niet.

VAST is een onthullende voorstelling over het leven na detentie.

"...als ik op uw goedbedoelde vragen antwoord geef, moet ik u dingen vertellen die u waarschijnlijk liever niet wil horen. Ik weet al hoe u zult kijken...."

Credits

Concept/regie: Letizia Rompelberg
Productie: Lonneke Schapendonk, Marjolein Buijs
Tekst: Maikel, Leon de Waal
Spel/muziek: Maikel, Lise-Lott Kok, Leon van Egmond
Licht/decor: Simon Haen
Regiecoaching: Lotte van de Berg

Onderdeel van Project ‘Zware Deuren’ in samenwerking met Exodus Nederland. Doel van dit project: de dialoog starten tussen voormalig gedetineerde bewoners van Exodus en hun omgeving en om de positie van voormalig gedetineerden in onze maatschappij onder de aandacht te brengen.

Exodus Nederland
Exodus biedt opvang en ondersteuning aan (ex-)gedetineerden in de laatste fase van hun straf die gemotiveerd zijn uit de criminaliteit te stappen.

Project Zware Deuren wordt mogelijk gemaakt door:
SKAN Fonds, VSB Fonds, Gemeente ’s -Hertogenbosch en Prins Bernhard Cultuur Fonds