Spring naar content

Wakker met Zout

Stap uit het alledaagse en omarm de rust en inspiratie van de zondagochtend bij Wakker met Zout.

De zondagse eredienst was eeuwenlang een vanzelfsprekende plek voor verbinding, samenzijn en rituelen. Tijden veranderen, maar menselijke behoeften niet. Tijdens Wakker met Zout zoeken we opnieuw de verbinding op. We delen een lichte maaltijd met elkaar en nemen je mee in een inspirerende mix van theater, filosofie, muziek en mooie verhalen.

Dit doen we op een plek die vraagt om bezinning en stil staan: binnen en in de omgeving van Aula De Baronie, op het terrein van Zuylen. Een plek waar we zowel afscheid nemen als beseffen wat er toe doet in het leven. Midden in de serene stilte, vieren we het leven in al zijn kleuren en glans.

In deze eerste editie van Wakker met Zout staan we stil bij liefhebben. Hoe doen we dat, liefhebben? Waar zijn we dankbaar voor, welk gemis beleven we en welk verlangen leeft er? Welke rol neemt liefhebben in het leven in?  Tijdens de performance worden er prikkelende gerechtjes geserveerd met een koffie of thee.

Wakker met Zout vond plaats op zondagochtend 24 maart 2024.
Locatie: Aula Brabant op het terrein van Zuylen, Tuinzigtlaan 11, Breda.

“Als je mij maar goed vasthoudt, zei ik altijd tegen haar. En zo is het, zij houdt mij nog steeds stevig vast, en ik haar ook.”

In deze editie van Wakker met Zout bij Zuylen:

Performance: Arie van Heerden & Rika Lackin
Arie en Rika zijn geen onbekenden van Zout. Beiden waren eerder te zien in de voorstellingen #Geraniums! en Lust Liefde Leeftijd. Vandaag vertellen zij op theatrale wijze meer over hun ervaringen met liefhebben.

Spreker: Reine Rek
Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.

Muziek: Jorind Josemans
Jorind Josemans is als accordeonist actief in verschillende muzikale combinaties. Daarnaast treedt hij regelmatig solo op, als begeleider van koren of als muzikale begeleiding. Jorind is een veelgevraagd muzikant in de theaterwereld. Als componist en accordeonist werkt hij samen met liedjesschrijvers en theatermakers.

Muziek: NIEK
NIEK (24) is een indie pop singer-songwriter uit Breda. Muziek maken is zijn passie, wat je kunt horen en zien als hij optreedt. Met zijn warme en rustgevende stem pakt hij de aandacht van zijn publiek, waarbij hij zijn muziek als verbindende factor gebruikt.

Foodconcept: Nuts&Limes
Nuts&Limes zorgt voor verrassende smaaksensaties met een twist. Lucienne Wouters is de foodcreative achter dit mooie bedrijf uit Breda.

Regie en presentatie: Letizia Rompelberg
Letizia werkt vanuit humor en empathie en stelt voortdurend vragen bij de heersende normen. Vanuit haar oneindige nieuwsgierigheid naar menselijkheid, is haar grootste streven om maatschappelijke impact te maken met echte verhalen. Dit doet zij onder andere vanuit haar rol als artistiek leider bij Zout. 

Tickets

Tickets kosten € 10,00 (inclusief € 1,00 servicekosten). De gerechtjes en water, koffie en thee zijn inbegrepen bij het ticket.

Koop tickets

Credits

Regie & concept: Letizia Rompelberg
Toneelbeeld: Juup Luijten
Marketing & communicatie: Arjette van Gorsel
Foto: Barbara Medo
Video: Laurens Verwoert
In samenwerking met: Zuylen

Samenwerkingspartners