Spring naar content

Ik Ben Hier Rotterdam

Speeldata: 16, 17, 18 & 23, 24, 25 september

Zoveel mensen, zoveel verhalen. Sta jij wel eens stil bij het verhaal van een ander? Welke reis iemand heeft gemaakt om tot hier te komen, en wat diegene onderweg heeft meegemaakt?

De voorstelling Ik Ben Hier neemt je mee door Rotterdam. Onderweg vertellen nieuwe Rotterdammers hun verhaal, aan jou. Over hun jeugd, oorlog, onderweg zijn, angsten, verlies, hoop, liefde en het leven in Rotterdam.

Startpunt: BIRD
Eindpunt: Leeszaal Rotterdam West

“Het woord vluchteling, gelukszoeker of statushouder is zo uitgehold dat je makkelijk vergeet dat er een mens van vlees en bloed achter schuilgaat. In Ik Ben Hier kan je niet om die mens heen.”
Theaterkrant

Praktische informatie

De theaterwandeling Ik Ben Hier is een interactieve voorstelling waarbij Nieuwe Rotterdammers je meenemen door de stad. De voorstelling start bij BIRD, waarna je in een groep en onder begeleiding van een gids een wandeling maakt, die eindigt bij Leeszaal Rotterdam West. Je krijgt tijdens de wandeling een koptelefoon waardoor je verhaal en muziek hoort. De totale voorstelling duurt circa 90 minuten. Je wandelt een afstand van ongeveer 3 km. Ben je slecht ter been of maak je gebruik van een rolstoel? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of deze voorstelling voor jou geschikt is.

Ik Ben Hier vindt plaats op onderstaande dagen en tijden:
– Vrijdag 16 & 23 september, 19.30 | 20.00 uur
– Zaterdag 17 & 24 september, 15.00 | 15.30 | 19.30 | 20.00 uur
– Zondag 18 & 25 september, 13.00 | 13.30 | 15.30 | 16.00 uur

Startlocatie:
BIRD – Raampoortstraat 24-28 – Rotterdam
Bereikbaarheid BIRD

Eindlocatie:
Leeszaal Rotterdam West – Reinhoutplein 3 – Rotterdam

Vervoer van en naar het begin- en/of eindpunt is niet inbegrepen. Tramhalte Kruisplein bevindt zich op 10 minuten loopafstand van Leeszaal Rotterdam West. Tramlijn 7, 8, 21 en 24 vertrekken vanaf hier terug richting BIRD. Plan je route via Google Maps.

Duur voorstelling:
De voorstelling duurt circa 90 minuten. Bij het bestelproces wordt bovenin de begin- en eindtijd van het volledige evenement weer gegeven. Deze tijden zijn echter niet van belang bij jouw bezoek. Je koopt een ticket voor de starttijd van jouw keuze. Op die tijd ontvangen we je graag bij het startpunt.

Tickets:
Tickets kosten €12,00 per stuk en zijn online via deze link te koop.

Bekijk de ticketvoorwaarden.

“Toen ik aankwam in Nederland, ik dacht, ik ga gewone Nederlanders zien. Blonde, witte, lange mensen. Maar hier zijn allemaal verschillende mensen, allemaal verschillende kleuren en culturen. Ik was verbaasd, maar ik vond het wel mooi.”

Credits

Artistieke leiding en regie: Letizia Rompelberg
Co-regie: Marjolein Frijling
Projectmanagement: Christel Ooms
Sounddesign: Bram Schouw
Productie: Lola Rijken
Marketing: Arjette van Gorsel

Met dank aan: VSB fonds, Fonds ZOZ, Gemeente Rotterdam, Stichting MANO, WMO Radar, De Nieuwe Gaffel, Leeszaal Rotterdam West, BIRD, Buddy to Buddy.

"Ik keek naar dat bootje. Het was veel te klein, en veel te vol. Ik kon niet zwemmen, maar dit was mijn enige kans."