Spring naar content

Ik Ben Hier – Podcast

De podcast Ik Ben Hier vertelt het verhaal van nieuwe Nederlanders. Verhalen over oorlog, geboortegrond, onderweg zijn, angst, verlies, hoop en liefde.

De verhalen worden verteld door nieuwkomers uit Maastricht en spelers van de performance Ik Ben Hier in Rotterdam. Je kunt de podcast direct via deze pagina luisteren via je favoriet podcastplatform.

Luister seizoen 1

Luister seizoen 2

Seizoen 2 – Rotterdam

In september 2022 vond de theaterwandeling Ik Ben Hier plaats in Rotterdam. Tijdens deze voorstelling worden 10 nieuwe Rotterdammers door de stad gevolgd. Hoe ervaren zij het leven in deze stad? Wat hebben zij achter moeten laten?

De verhalen van 7 spelers zijn nu ook terug te luisteren via onze podcast. Luister de podcast hier of via je favoriete streamingplatform.

Luister ook naar onze podcast Lust Liefde Leeftijd via onderstaande button.

Podcast Lust Liefde Leeftijd

"Ik heb er eigenlijk nog nooit op deze manier over gepraat. En het is zo belangrijk voor mij. Ik voel dat ik wil dat iedereen dit weet. Jij bent mijn stem. Deze podcast geeft mij een stem om dit te zeggen" - Wessam

Seizoen 1 – Maastricht

Zout en Toneelgroep Maastricht lanceerden in juni 2021 de podcast Ik Ben Hier. Een podcast waarin Letizia Rompelberg in gesprek gaat met vier nieuwkomers uit de regio van Maastricht: Wessam (36), Hamada (23), Yasmin (46) en Tala (17).

Alle vier zijn ze gevlucht uit Syrië. Luister al wandelend naar hun verhaal en kom op een persoonlijke en intieme manier meer te weten over hun leven en en wat hen heeft doen besluiten hun geboortegrond te verlaten.

Luister de podcast hier of via je favoriete streamingplatform.

Credits

Concept, tekst: Letizia Rompelberg
Deelnemers: Maastricht – Wessam Al Halabi, Hamada Aljarrah, Yasmin Shkair en Tala Braik
Rotterdam – Israfil Ged, Johanna Aguillon, George Kassar, Amina Hussen, Mostafa Betaree, Isa Bovtunov, Ilia Ermakov
Montage en muziek: Bram Schouw
Fotografie: Bjorn Frins & Barbara Medo
Powered by: Toneelgroep Maastricht, Gemeente Rotterdam, Stichting Mano, WMO Radar