Spring naar content

You Are Lucky

You Are Lucky is een performance en workshop over identiteit, vooroordelen en over onze zoektocht naar geluk.
Performer Cyrus Esfandiari uit Iran neemt je mee in zijn verhaal. Zijn verhaal is het verhaal van honderden, duizenden mensen. En tegelijkertijd zijn er duizenden verschillende verhalen.

Na de performance is er ruimte om onder leiding van een ervaren theatertrainer een interactieve workshop te volgen. In overleg kiezen we hiervoor een bepaald focuspunt. Voorbeelden zijn: contact maken, echt luisteren naar elkaar, verkennen van onbewuste en bewuste vooroordelen, de kracht van storytelling.

“Dan roept de agent naar mij: 'Paspoort!' Ik heb helemaal geen paspoort. Maar ik doe alsof ik iets ga pakken. Dan gaat het fluitje van de trein. 'Oke', zegt die agent. Hij stapt uit. De trein rijdt door, de grens over. Een vrouw zit tegenover mij. 'You are lucky', zegt zij. 'You are lucky'.".

You Are Lucky is in het bijzonder geschikt als betekenisvolle invulling van een middag voor medewerkers, stakeholders of een netwerk dat zich bezig houdt met maatschappelijk betrokken onderwerpen.

 

Lees de ervaring van Gemeente Breda

“Jij hebt een reis gemaakt om hier vandaag te zijn. Ik ook, ik heb ook een reis gemaakt om hier vandaag te zijn. Die reis noemen wij nu even ‘het leven’.”

Credits

Artistieke leiding en regie: Letizia Rompelberg
Workshop: Marjolein Frijling & Letizia Rompelberg
Spel: Cyrus Esfandiari
Muziek: Hamed Alshaabi en Bram Schouw
Fotografie: Rosa Meininger

Praktische informatie

Totale duur: 90 min.
Voorstelling: 30 min.
Workshop: 60 min.
Minimaal aantal deelnemers: 12
Maximaal aantal deelnemers: 50