Spring naar content

Ik Ben Hier – Expositie

Locatie: Nieuwe Veste – Molenstraat 6, Breda

Vanaf april staan er in de entree van Nieuwe Veste in Breda zes portretten tentoongesteld. Het zijn de portretten van Hana, Bassam, Mohammad Hassan, Asieh, Taqi en Habib. Zij zijn de hoofdrolspelers van de interactieve theatervoorstelling Ik Ben Hier, die in samenwerking met Digi-taalhuis Breda en Nieuwe Veste afgelopen oktober in Breda plaatsvond.

Hana, Bassam, Mohammad Hassan, Asieh, Taqi en Habib vertelden vanuit hun eigen ervaring het verhaal van miljoenen vluchtelingen. Maar ook hoe zij Nederland ervaren. Hoe is het om een bestaan op te bouwen ver van je eigen land, in een vreemde cultuur? In Nieuwe Veste is een inkijkje in die ervaring bij de portretten terug te lezen.

Op dit moment is de komst van vluchtelingen naar Nederland weer een actueel thema. Met deze expositie, die in samenwerking met Taalhuis Breda wordt georganiseerd, wil Zout een gezicht geven aan de vluchteling. Zij zijn geen vluchteling, maar mede Bredanaren. De expositie is nog de hele maand april te zien.

“Wat wil je later worden? Ik hoor mensen dat wel eens vragen aan hun kinderen. Dat is echt een hele mooie vraag. In Nederland kunnen kinderen fantaseren over hun toekomst. Hier kun je alles worden wat je maar wilt.”

Credits

Artistieke leiding en regie: Letizia Rompelberg
Fotografie: Barbara Medo
Vormgeving: Yurr Studio
Met dank aan: Digi-taalhuis Breda, Nieuwe Veste

Samenwerkingspartners