Spring naar content

Ik Ben Hier – Expositie

Vanuit het project Ik Ben Hier Breda en Ik Ben Hier Rotterdam zijn twee exposities ontstaan met portretten van de deelnemers. Bij deze portretten is een deel van het verhaal te lezen dat zij tijdens de voorstelling vertelden. De expositie van Ik Ben Hier Rotterdam bevat eveneens een podcast, waarin je de geportretteerden zelf hun verhaal hoort vertellen.

Vanaf mei is de expositie Ik Ben Hier Rotterdam te vinden in de locaties van Bibliotheek Rotterdam. Het zijn de portretten van Amina, Ilia, Mostafa, George, Johanna, Isa en Israfil. Zij zijn de hoofdrolspelers van de interactieve theatervoorstelling Ik Ben Hier, die in september 2022 in Rotterdam plaatsvond.

Zij vertelden vanuit hun eigen ervaring het verhaal van miljoenen vluchtelingen. Maar ook hoe zij Nederland ervaren. Hoe is het om een bestaan op te bouwen ver van je eigen land, in een vreemde cultuur? Bij Bibliotheek Rotterdam is een inkijkje in die ervaring bij de portretten terug te lezen. De expositie is op de volgende locaties te zien:

Vanaf 31.07 locatie Ommoord
Vanaf 04.09 locatie Overschie
Vanaf 09.10 locatie Delfshaven
Vanaf 06.11 locatie Hoogvliet

De expositie Ik Ben Hier Breda is in samenwerking met Taalhuis Breda wordt georganiseerd. Deze was onder andere te zien bij Nieuwe Veste en ONS Restaurant. De expositie is op dit moment niet te zien.

“Wat wil je later worden? Ik hoor mensen dat wel eens vragen aan hun kinderen. Dat is echt een hele mooie vraag. In Nederland kunnen kinderen fantaseren over hun toekomst. Hier kun je alles worden wat je maar wilt.”

Credits

Artistieke leiding en regie: Letizia Rompelberg
Fotografie: Barbara Medo
Vormgeving: Yurr Studio
Met dank aan: Digi-taalhuis Breda, Nieuwe Veste